I dag skulle cruiseskipet MS Silver Clouds ankomme Alta, etter å ha vært i Arkhangelsk og Murmansk. Det var militære skip som hadde stengt av hele bukta der båtene ligger i Arkhangelsk.

– Vi fikk bare melding om at skipet ikke kom seg fra Arkhangelsk eller Murmansk i riktig tid. Derfor valgte de å ikke anløpe Alta, men dra rett til Kristiansund, sier havnesjef Hans Roar Christiansen.

Han fikk beskjeden fra North Adventure.

– Vi fikk bare en mail om at de ikke kom seg ut fra Russland i tide. Vi vet ikke hvorfor dette skjedde, sier Tanja Handke i North Adventure.

Båten vil, når den får forlate Murmansk, dra rett til Sør-Norge og fortsette ruta der.

Skulle oppleve Alta

Handke kan fortelle at MS Silver Clouds fra cruiseselskapet Silversea, er et flottere og dyrere cruise enn mange av de andre som ankommer Alta, til tross for sine beskjedne 160 meter. De 300 passasjerene fra USA, Storbritannia og Australia skulle blant annet oppleve Alta museum, Pæskatun, Northern Lights Huskies og Nordlyskatedralen.

– Nå blir det ikke noe av, og det er jo veldig synd. Dette er et all inclusive lifestyle cruiseselskap, med høyere prisklasse, så gjestene betaler godt for seg. Det er synd at de ikke kom, men det er ikke noe å gjøre med det, sier hun.

Nå er det en lengre pause for cruiseskip til Alta, før «Mein Schiff» kommer tilbake 7. august.