– Vi skal ikke forhaste oss, men jeg håper og mener at vi skal bruke pengene til trafikksikkerhetsmidler som er synlige og helst noe som involverer barn og unge, sa Laila Davidsen (H), til Altaposten etter at hun hadde mottatt trafikksikkerhetsprisen for 2015 på vegne av Alta kommune. Med prisen fulgte en million kroner, som ble direkte overlevert i sjekks format av Tom Cato Karlsen i samferdselsdepartementet.

Davidsen fikk først vite om prisen dagen i forveien, og mange trodde at hemmeligheten skulle bevares for resten av folket inntil klokka 12 torsdag. Men da alt av lokale medier kom til rådhuset i håp om å bringer ut nyheten først til et overrasket publiikum var det ikke mye igjen av spenningen. "Alle" lot til å vite om de gode nyhetene, uten at det la noen demper på adrenalinet i salen, som svarte med vill applaus og jubel da statssekretæren kunngjorde prisen og millionbeløpet.

Les også: – Endelig pris til Alta

FEIRET: Det ble både penger og kake da Alta kommune og Lailia Davidsen fikk beviset på at de er best i landet på trafikksikkerhet. Foto: Reiulf Grønnevik