1. juli er det nemlig ti år siden Klinikk Psykisk helse- og rusvern sitt ambulante team ble opprettet i Helse Finnmark, eller Finnmarkssykehuset som det heter i dag.

Det er i dag ambulante team ved SANKS, BUP Karasjok (2 terapeuter i Tana og 2 i Karasjok), BUP Hammerfest (2 terapeuter) og BUP Alta (2 terapeuter).

– Opprettelsen av ambulante team må vel sies å ha vært en suksess.  Jeg er positiv med tanke på framtida for disse teamene, særlig med tanke på den dreininga vi har sett de siste årene med økt mangfold i oppgaver og problemstillinger det jobbes med, sier enhetsleder Mads Eriksen til internavisa til Finnmarkssykehuset.

Terapeutene i  BUP-teamene jobber eksempelvis med pasienter som av ulike grunner ikke nyttiggjør seg vanlig poliklinisk behandling. Det kan være fordi tilstanden deres er av en art som gjør at de enten ikke kan eller ikke vil komme, men trenger behandling likevel, heter det.

– Man kan også si det sånn at behandlerne i ambulant team er psykologens eller psykiaterens forlengede arm inn i  pasientens naturlige miljø: familie, fosterfamilie, slekt, nærmiljø eller lignende.