Etter to utlysningsrunder og én som takket nei til jobben, har kommunen nå fått den nye fagsjefen for byggesaker på plass.

Ann Elisabeth Karlsen overtar stillingen som fagsjef ved oppmåling og byggesak etter at Arnold Hammari nå trer inn i pensjonistenes rekker etter 38 år i Alta kommune. Karlsen ser frem til å ta fatt på sine nye arbeidsoppgaver.

– Det blir spennende, men også utfordrende, med en ny type jobb. Foreløpig har jeg ikke fått satt meg så altfor mye inn i oppgavene som venter. Det har vært en hektisk dag, men mest på grunn av telefonene fra min tidligere avdeling, sier hun.

Tom Egil Thomassen fikk etter andregangs utlysning tilbudet om å overta etter Hammari. Thomassen takket nei til stillingen, og tilbudet gikk da til Karlsen. Om å gå i Hammaris fotspor har hun følgende å si:

– Det er for tidlig å si noe om det. Jeg må nok sette meg mer inn i det og la det gå litt tid før jeg kan svare med sikkerhet på hvordan det vil bli.

Karlsen sier over telefon at hun akkurat har avsluttet et kommunemøte, hvor blant annet de nye reguleringene har blitt vedtatt. Alta holder kursen videre som en ja-kommune.

– I forhold til spørsmålet om å være en ja-kommune kan jeg si at vi vil fortsette å være positive til små, private byggeprosjekter videre, avslutter hun.

– Karlsen har vært ansatt i Alta kommunesiden 15. juni 2010. Den gang ble hun ansatt som byggesaksbehandler ved oppmåling og byggesak. Karlsen jobbet deretter en periode som arealplanlegger ved ASU, også Alta kommune, før hun i 2013 returnerte til virksomhet oppmåling og byggesak, denne gang som fagansvarlig for deling og seksjonering, opplyser kommunen på sine hjemmesider.