Linda Tangen har tidligere vært medlem av ei gruppe på Facebook der målet var å trene 100 ganger i løpet av like mange dager, minimum 30 minutter daglig.

– Da oppdaget jeg at jeg fikk et nytt syn på hva trening egentlig kan være. For det trenger ikke være å svette på et treningsstudio. Det kan være å gå en tur eller leke i snøen sammen med barna. Terskelen trenger ikke være så høy, sier Tangen.

Enorm responsI helga merket hun at hun savnet det å være en del av fellesskapet som samlet seg om 100 dagers-målet. Derfor la hun ut en melding på Facebook der hun lurte på om noen tok utfordringen sammen med henne.

– Jeg hadde håpet at kanskje fem stykker ville gjøre det sammen med meg. Men responsen var overveldende, forteller Tangen.

Da hun syklet på jobb mandag morgen, et halvt døgn etter at hun hadde lagt ut meldingen, hadde 178 stykker meldt seg på. I dag har over 300 sagt at de også vil trene 100 dager i løpet av 100 dager.

– Helt fantastisk, slår Tangen fast.

Vil gjøre mer

Etter hvert som flere og flere meldte seg, tenkte 41-åringen at her måtte det være muligheter til å gjøre noe mer ut av den enorme responsen.

– Jeg innså at vi sammen kan gjøre en forskjell, ikke bare for egen helse og aktivitet, men også for noe større. Dermed bestemte jeg meg for å legge til en frivillig deltakergave på 200 kroner som skal gå til «Krefttak mot kreft». Jeg har ikke personlig vært rammet av kreft i helt nær familie, eller vennekrets, men vi kjenner dessverre alle mange som har det og det er et tema som engasjerer alle, mener Tangen.

Minst 50 timer

Startskuddet for «aksjonen» går i dag 1. juli, og sammen med over 300 andre fra hele landet, skal 41-åringen trene minst 50 timer frem til 8. oktober. Tangen håper folk vil dele sine aktivitet på Facebook, men sier det ikke er et krav.

– Man må ikke det, men samtidig kan nettopp det være med på å motivere seg selv og også å gi andre et spark bak, sier Tangen.

Selv merket hun hvor motiverende det var å delta på et lignende opplegg forrige gang.

– Da hendte det jo at man lå på sofaen og tenkte «i dag orker jeg ikke». Men så så man at noen andre hadde trent og da fikk man et spark bak til å komme seg opp og ut. Men man trenger jo ikke å dra ut heller. Jeg har funnet treningsvideoer på nettet som jeg trener etter hjemme. Kun fantasien setter grenser, slår Tangen fast.

Plass nok

Hun tror opplegget er med på å åpne folks øyne for at terskelen ikke trenger å være høy.

– Man må ikke jogge eller delta på spinningtimer på senteret. Man kan gå seg en tur, bare være ute å sanse ting. Man kan se på blomstene, høre fuglene. Dermed får også hodet mat, ikke bare kroppen, sier 41-åringen, som håper som mange som mulig gjennomfører de 100 dagene og at kanskje enda flere slenger seg med.

– Vi har plass nok til alle i det store treningsrommet vårt, slår initiativtakeren fast.