– Det har vært en super helg. Og folk kom selv om været ikke var det beste, faktisk har vi aldri hatt så mange båter her tidligere, sier Alf Aksel Pedersen i Rognsunddagan.

For syvende gangRognsunddagan har etter hvert blitt en tradisjon for mange. I år fylte arrangementet syv år og det yret av liv på Stjernøya i helga.

– Vi synes det er morsomt at så mange tar turen og at Rognsunddagan har blitt en del av sommeren for folk, sier Pedersen.

Arrangementet startet fredag med Midnatssolmarsjen, som gikk fra Bårdfjordnes til Junkerhamna.

– Her deltok 23 personer, hvorav den yngste var 13 og den eldste 71, forteller Pedersen.

Baråpning og konsertLørdag var det både kafé og fiskekonkurranse i Kvalfjord. Redningsselskapets RS «Vekteren» kom også en tur på besøk.

– På kvelden var det pub med livemusikk. Det virket som om folk hadde det veldig hyggelig hele helga. Alt i alt var det en flott helg, slår Pedersen fast.

Også ved Seiland House var det full aktivitet i helga. Der var det åpning av den nye baren Caribbean Bar fredag. Lørdag hadde den plateaktuelle duoen «Maret» med Klemet Anders Buljo og Marit Hætta Øverli, konsert.

– Det var rett og slett et fantastisk arrangement. Musikken var nydelig, sier Toril Bakken Kåven, som var gjest ved åpningen av den nye baren.

– De har absolutt klart å skape en smak av Karibien på Seiland, mener Bakken Kåven.