Jobber du i Alta sentrum og har vurdert å anskaffe deg et årskort for parkering, bør du være obs på at det er store prisforskjeller ute og går. Mens det billigste kortet på P7, altså den såkalte langtidsparkeringen overfor Scandic, koster 4.777,- i året, må du ut med hele 12.540,- hvis du vil spare deg for 100 meter med gåing, og heller vil stå på P1 (mellom Scandic og DNB).

Nærhet for korttidskunder

Også P2 (mellom Sparebank1 og Parksenteret) koster tre ganger så mye som P7, mens P3 (mellom Amfi og Biltema) og P6 (Alta helsesenter) koster 10.212,- i året.

Årsaken er enkel, opplyser parkeringsseksjonen i Alta kommune.

– Vi ønsker at de med årskort skal stå på langtidsparkeringen, og at de sentrale plassene er ledig for korttidskunder, forteller Merethe Simonsen.

A-kort

Prisforskjellene ble vedtatt av kommunestyret langt tilbake i tid, og prisene justeres når timeprisen på parkeringsautomatene går opp.

Ifølge Simonsen er det ikke mer enn et par-tre årskort som selges på de dyreste parkeringsplassene, men at kommunen også tilbyr såkalte a-kort, som tillater at du kan parkere hvor som helst på de kommuale parkeringsplassene.

– Disse selger vi flere av, rapporterer Simonsen.