En mann er fortørnet etter å ha fått bot utenfor Kiwi.

– På de øvrige skiltene på parkeringsplassen står det at det er avgift mellom 10 og 17. Mens på denne innkjøringa står det ingenting, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Han stiller et stort spørsmålstegn ved hvorfor parkeringsetaten ikke har satt opp skilt om at det er ulovlig å parkere på den lille sideavkjørselen utenfor Kiwi på sentrum. Mannen fikk nemlig en bot på 500 kroner sist fredag klokka 18.10, da han i noen minutter satte fra seg bilen nokså rett utenfor butikken.

Passelig opptrekt gikk mannen til parkeringskontoret til Alta kommune og ba om en forklaring.

– Her fikk jeg bare beskjed om at jeg burde kunne lovverket, hevder mannen, som innrømmer at det er en stund siden han brukte veitrafikkloven som sengelektyre.

– Hadde du ikke en følelse av at det ikke var lov å sette fra seg bilen utenfor butikken?

– Nei. Jeg synes det kommer altfor dårlig frem at det ikke er lov å parkere her. Her burde de skiltet, slik at det ikke er noen tvil, mener mannen.

Veikryss

Merethe Simonsen, leder i Alta kommunes parkeringsseksjon, sier til Altaposten at plassen utenfor Kiwi kommer inn under trafikkreglene som omhandler parkering i veikryss.

– Men veikrysset er mer enn fem meter unna?

– Det er ikke veikrysset ute ved veien det siktes til, men kryssene fra utkjørslene til de ulike parkeringssonene inne på plassen, forklarer Simonsen.

– Er det mange som parkerer på denne lille sidelomma i god tro om at det er lov?

– Mange parkerer der, men om det er i god tro er jeg usikker på, sier parkeringssjefen.

– Ville ikke det vært naturlig å skilte plassen utenfor Kiwi?

– Nei, da undergraver man trafikkreglene. Dessuten er det ikke kommunen, men Statens vegvesen som har skiltmyndighet, sier Simonsen.

Lite klager

– Forstår du at folk kan bli usikker på om det er lov å parkere utenfor Kiwi?

– Nei, det er godt opplyst på mange skilt at det er soneparkering på anviste plasser som gjelder i hele sentrum, så det skjønner jeg ikke.

– Får dere mange klager generelt?

– Nei, vi får lite klager.