Mandag formiddag tok det til å brenne i en hytte i Botnelva, innerst i Kåfjord utenfor Alta. Brannvesen, ambulanse og etter hvert også politi rykket ut til stedet.

Altaposten var på stedet i halv ett-tiden. Her møtte vi Mikkel Anders Oskal, som var inni hytta da det tok til å brenne:

Oskal er nevøen til hytteeieren:

– Vi var inni hytta da det begynte å brenne. Plutselig så vi bare flammer og røyk på utsiden av hytta, på den ene siden, forteller Oskal til Altaposten.

De fikk varslet fra om brannen umiddelbart.

Men i stedet for å sitte med hendene i fanget og vente på brannvesenet tok Oskal og de andre fatt på slukkearbeidet på egenhånd:

– Vi sprang fram og tilbake med vannbøtter fulle av vann, fra sjøen og opp til hytta. Vi klarte sikkert å hive på 100 liter vann før brannvesenet kom, selv om brannvesenet var raskt på plass, sier Oskal til Altaposten.

Bøttejobben kan ha bidratt til hytta ikke ble overtent.

Vår mann på stedet sier at det ikke var åpne flammer der i 12.30-tiden, men at det kom en del røyk fra taket.

– Det er røykdykkere inni huset, som jobber med etterslukking. De sager løs på taket akkurat nå, trolig for å komme inn til flammene slik at de kan slukke dette, sier Reiulf Grønnevik.

Altaposten får opplyst at det er uvisst hva som er årsaken til at det tok til å brenne. Politiet tar sikte på å starte etterforskning umiddelbart etter at slukkearbeidet er avsluttet.

Ingen personer ble skadet som følge av brannen.