– En nydelig fisk som virkelig fikk adrenalinet til å fosse i blodårene. Den hadde flere voldsomme utras, forteller han.

Firte ikke en tomme

Laksen på 14,1 kilo tok sluken nederst på Raipas-siden i Forbygninga og var i ferd med å stikke nedover mot Midterfaret og Skiferholla, før Skimelid fikk stoppet den.

– Jeg måtte bare stramme til og etter hvert firte jeg ikke en tomme. Jeg nærmest leide den oppover igjen og etter et kvarter var den klar til krøking, forteller han.

Fantastisk følelse

Fisket har gått tregt frem til nå. Ingen laks er meldt inn til Altaposten og bare tre oppdrettslaks mellom tre og fem kilo er med i fangstryktene. Men når elva nå straks er nede på 200 kubikk per sekund og temperaturen er opp mot sju grader, øker interessen blant fiskerne.

– Nå er det flott fiskevann, så fra nå kan det bli bra, tror Skimelid.

– Det var en fantastisk følelse å temme en skikkelig laks igjen. Den var 111 centimeter lang, altså ganske kort og feit, påpeker han.

Fisker døgnet rundt

Laksen tok mellom klokken 07 og 08 i morges.

– Ganske deilig fordi jeg har fisket i time etter time uten å kjenne noe som helst. Det har vært totalt dødt til nå, sier han.

Men nå har trommisen fra bandet «The norwegian Beatles» funnet tonen.

– Persen min er på drøyt 19 kilo. Jeg drømmer selvsagt om å bryte 20-kilosgrensa. Men laksefiske er uforutsigbart, så det er umulig å spå om jeg bryter den barrieren i år, legger han til.

Nummeret til laksetelefonen er 988 98 191.

Se reportasje i dagens TV Nord-sending.