Debatten er over, opptaket ser du i vinduet over.

Fredagsdebatten tar en tyvstart på valgkampen, og inviterer tre representanter for de politiske blokkene i Alta kommune; rødt, blått og de øvrige.

– Vi spør debattdeltakerne hvilke saker de vil legge trøkk på i tiden fram mot valgdagen 14. september. Vi vil vite hva som blir de store kampsakene, og ønsker å få fram både de små nyansene og de større forskjellene mellom blokkene, sier debattleder Jarle Mjøen.

For å representere den blå siden kommer varaordfører Ronny Berg (Frp), mens Torfinn Reginiussen (Ap) representerer de røde. Jan Martin Rishaug (Sp) er den tredje debattdeltakeren denne gangen.

– I tillegg til å se på den forestående valgkampen vil vi også skue tilbake mot forrige valg. Vi vil vite om lovnadene som kom før forrige valg er innfridd. Har politikerne fulgt opp det de lovte før valget, spør Mjøen, og eksemplifiserer:

– Sykehus og helsetilbud var en svært viktig sak før forrige kommunevalg, så også både bompenger og avlastningsvei – sistnevnte vet vi fortsatt henger i lufta. Også skole ble viet mye oppmerksomhet før valget, her er det fortsatt ikke kommet noen endelig avklaring.

TIL DEBATT: Torfinn Reginiussen, Ronny Berg og Jan Martin Rishaug.