Regjeringen satser nå på å lokke filmproduksjoner til Norge med skatte- og avgiftslettelser, og innfører insentivordning fra 2016. Norge skal bli et attraktivt innspillingsland for utenlandske produksjoner, mener regjeringen og peker på at flere store filmproduksjoner har vært lagt til utlandet som følge av høyt kostnadsnivå og manglende insentivordning.

– Det er veldig, veldig bra å få en insentivordning på plass, sier den Los Angeles-baserte regissøren Tommy Wirkola fra Alta til NRK.

– Det er et stort skritt når det gjelder å få utenlanske produksjoner til Norge, og også beholde norske filmer, som ofte blir laget i utlandet, sier Wirkola.

Han valgte selv å legge store deler av produksjonen av Død Snø 2 til Island.

Tommy Wirkola, som står bak Kill Buljo, Død Snø og Hansel & Gretel, tror Norge er egnet som filmland.

– Norge er jo veldig in for tiden. Det har aldri vært større fokus på Norge og norske historier. Og hvis dette nå blir en realitet, så kan det åpne for enda mer Norge-fokus. Alle i Hollywood vet jo at Norge er et fantastisk vakkert land, og hvilke muligheter det ligger for spektakulære locations, sier han til NRK.

– Jeg planlegger et vikingprosjekt en gang i fremtiden, og hvorfor ikke legge det til Nord-Norge, der vi virkelig har spektakulær natur, legger han til.