Natt til mandag starter fisket i Altaelva og Johansen er over snittet interessert i laksefiske og fisker så mye hun kan.

– Tenk at jeg både har drømt at elva forble islagt, eller at jeg forsov meg helt til etter St. Hans. Det har vært fæle mareritt, sier hun i fullt alvor.

Kjempet i to timer

Karianne er velkjent for sin fiskeinteresse. Hun ble med pappa Leif Reidar til elva da hun var liten.

– Jeg gikk vel i bleie da jeg fisket mine første harr. Siden ble det mer alvorlig og den første laksen tok jeg nok i ungdomsårene en gang, forteller hun.

I 2008 fikk hun sin livs kamp med fluestang.– Det var en fantastisk laks på 20 kilo som tok. Det var litt av en opplevelse og bare noe man drømmer om, sier Karianne.

Men i fjor toppet hun alt.

– Det var under forsøksfisket etter sesongslutt, at jeg fikk den virkelige kongen på sluk. I over to timer kjempet jeg før den var i land. Vi hadde jo ikke vekt, men fisken ble taksert til rundt 30 kilo. Etterpå slapp vi den selvsagt tilbake i elva, understreker hun.

Vil ha ny drømmekamp

Gjennom vinteren har hun lagt ut den ene fiskestatusen etter den andre på Facebook.

– Fisket og elva er viktig for meg. Alle vet det. Og ja; jeg har virkelig lengtet etter å komme i gang. Men så var det dette med marerittene da. De har virkelig vært ektefølt og derfor ekstra fæle. Tenk å ikke våkne før etter at fisket før St.Hans er over? Grusomt, slår hun leende fast.

I sommer skal hun fiske både i Sorrisniva, Kista, Haraldholmen og Mikkeli.

– Venninna mi, Åse Lampe, ble trukket ut som nummer fire under fiskekortsalget, så da blir det Mikkeli på oss, sier hun spent.

Brenner for laksen

Karianne er nestleder i Alta laksefiskeri interessentskap (ALI) som forvalter Altaelva.

– En viktig jobb som krever at man involverer seg og bryr seg om laksen. Det er et verv man må brenne for hvis man skal kunne gjøre en god jobb, fastslår hun.