Kaoset på Sennalandet får Kystpartiets frontfigur til å stille spørsmål ved beredskapen på en europavei.

-Direkte latterlig at det ikke finnes noen form for beredskap eller varsel for E6 på Sennalandet. Det sto flust med bobiler, campingvogner og vanlige personbiler, som uten firehjulstrekk hadde blitt stående, skriver Olsen på Facebook.

Tok kontakt med 175

Rut Olsen har ikke vært tilgjengelig for intervju, men opplyser på sosiale medier at hun tok direkte kontakt med vegmeldingssentralen.

-Jeg ba dem plukke folk ned fra fjellet og spurte hvorfor de ikke hadde beredskap. Svaret var at de ikke trodde folk la ut i sånt vær. Hva da med sykebiler? Dette skal liksom være E6. Flaut, er beskjeden fra kommune- og fylkespolitikeren fra Komagfjord, som er godt kjent med vinterveiene i fylket.

Altaposten har også snakket med hytteeiere som stusser over dårlig beredskap, spesielt i lys av værmeldingene.

-Jeg skulle ned fra hytta på Alta-sida av Sennalandet og ble blant annet oppmerksom på at to motorsykler var på vei mot Skaidi. Det er livsfarlige forhold for kjøretøyer uten vinterdekk. Det er slaps og mer en 10 cm snø, så jeg fryktet det verste og tok kontakt med politiet, sier mannen.

Sendt til Alta

Motorsykkelulykken kom på verst tenkelige tidspunkt. Raset i Repparfjord sperrer for ambulanser fra Hammerfest, mens vind og dårlig sikt gjør det vanskelig for Sea King å lande i området. Løsningen ble å kjøre pasienten ned til Alta for behandling og eventuelt videre transport.