Lørdag kveld ved 20.00-tiden kom det melding om at tre fisketurister var funnet omkommet i havet utenfor Nordkapp. Ifølge NTB skal personen som meldte fra om ulykken ha funnet båten flytende med baugen opp, og ha observert en omkommen person i havet. Etterhvert skal de to andre turistene ha blitt funnet livløse.

– Det er forferdelig tragisk når ulykker skjer med våre gjester, sier sjef i Nord-Norsk reiseliv Hilde Bjørkli til Altaposten.

Hun sier at sikkerheten til de som driver med utleie av båter til turister, etter hennes erfaring tas på alvor. Samtidig påpeker hun at det til syvende og sist uansett er kundens ansvar å leie båt og å dra ut med båt.

– Det er akkurat som når du leier bil. Det er ingen garantier for at du ikke kjører i grøfta eller kjører deg ihjel, sier Bjørkli.

– Som utenforstående tenker man at det å dra ut på sjøen krever større kompetanse enn å kjøre bil, som er noe "alle" kan. Stilles det noen krav om sjødyktighet ved båtutleie?

– Jeg vet ikke hvilke krav de har, bortsett fra at jeg vet at sikkerheten hos de fleste tas på alvor. Jeg håper og tror at en ulykke som dette setter et ekstra fokus på sikkerhet, selv om jeg som sagt tror og håper det allerede er et stort fokus på dette.

Bjørkli påpeker at det heldigvis ikke er ofte at det skjer dødsulykker med fisketurister i Norge.

– Med tanke på hvor mange turister som kommer til Norge og driver turistfiske langs hele kysten er det ikke ofte vi hører om slike ulykker, sier Bjørkli, som også minner om at reiselivet i Norge er basert på naturopplevelser.

– Da vil det alltid være et element av risiko.

– Har Nord-Norsk reiseliv noen kontroller på om sikkerheten tas på alvor rundt om i reiselivsbedriftene?

– Vi har ingen medlemsbedrifter og dermed heller ingen oppfølging av bedriftene. Det er det de ulike destinasjonsselskapene som har, kommenterer reiselivssjefen.

De tre omkomne ble fraktet til Hammerfest sykehus og det jobbes ifølge politiet med å varsel de pårørende. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet de omkomne har.

Ifølge ifinnmark skal det ha vært det lokale selskapet Barents cabin, cruise and dining som leide ut båten til turistene. Daglig leder ønsker ikke å kommentere ulykka overfor avisa.

Det skal ikke ha vært dårlig vær i området og politiet vet ikke hva som er årsaken til ulykken.