Linda representerte familien under festkvelden  og har vært en av de nærmeste støttespillerne gjennom Håvards karriere. Hun  har fulgt broren i tykt og tynt, gjennom tøffe tider og de siste års eventyrlige suksesser. Hun smilte like bredt som hovedpersonen.

– Betyr alt

– Den støtten man får hjemmefra, både fra familie, hjembygda og Finnmark betyr alt og er årsaken til at jeg satser videre, sier Håvard Klemetsen, som også fikk en klump i halsen da han takket trofaste sponsorer gjennom mange år. De hadde trua på han hele veien.

Bragdpokalen til Finnmark idrettskrets, som  ble delt ut av Andreas Westgaard, henger høyt i Idretts-Finnmark. Utdelingen var for 2014, da Håvard bidro sterkt til gull på lagstafetten i Sotsji-OL. Han hadde ikke bare de lengste hoppene, men han gjennomførte også et knallgodt langrenn.

Gavedryss og heder

Trioen Håvard Klemetsen, Finn Hågen Krogh og Petter Eliassen ble feiret etter alle kunstens regler gjennom fredagskvelden, med både gavedryss og verbal heder fra alle. Det som kanskje varmet mest var de gode ordene fra Tor Oskar Thomassen, som har en finger med i spillet for alle de tre suksess-løperne. Takken var gjensidig og Thomassen fikk trampeklapp fra gjestene.

Festkvelden var et samarbeid mellom Finnmarkseiendommen, Sametinget, Alta kommune, Kautokeino kommune, Finnmark fylkeskommune og Finnmark idrettskrets. Det hele avsluttes med en gratis tilstelning, der Kjetil Linnes underholder utover kvelden.