Selskapet sier de små hullene de fant i ei merde ved en lokalitet utenfor Øksfjord er for små til at laksen klarer å presse seg gjennom.

– Dykkerne tettet hullene umiddelbart. I utgangspunktet er dette hull som er for små for laksen i denne merden til å komme seg igjennom, sier kommunikasjonsrådgiver i Grieg Seafood Finnmark, Lasse Sørnes.

Sørnes påpeker at det straks hullene ble oppdaget ble satt gjenfangsgarn rundt anlegget.

– Sannsynligheten for rømming er svært liten, som fiskeridirektoratet bekrefter, påpeker Sørnes.

– Det er riktig at Grieg har meldt om et hull. Vi har inspisert merda og funnet at ei eller to masker har raknet på fire-fem meters dyp. Det er rutinemessig satt ut garn rundt anlegget, men ikke en eneste fisk er gjenfanget. Derfor er det ikke grunn til å tro annet enn at rømmingen har vært marginal hvis det i det hele tatt har vært noen rømming, sier regiondirektør i Fiskeridirektoratet, Hermod Larsen til Altaposten.

– Våre rutiner sier likevel at vi skal agere som om dette er en rømming. Vårt beredskapsteam agerte raskt og fikk satt ut en stor mengde gjenfangstgarn. Alle rutiner ble fulgt og fiskeridirektoratet, Alta Kommune, Loppa kommune, ALI og de andre oppdrettsfirmaene i regionen ble varslet fortløpende. Ingen laks ble tatt i garnene, påpeker Sørnes.

– Vi jobber nå med å finne ut hva som kan være årsaken til de små hullene, legger han til.