Etter at dette bildet ble tatt av et kamera på Alta Motorsenter i natt, dro denne personen til Amtmannsnes for å stjele to scootere. Bare tilfeldigheter gjorde at han ikke lyktes.

– Personen har satt en stige opp til andre etasje, der han har knust et vindu og tatt seg inn på Ole Steinar (Østlyngen) sitt kontor. Det neste vi ser på filmene våre er at den største porten på verkstedet åpnes og at personen går ut med noe under armen. Vi har ennå ikke klart å finne ut hva han har stjålet. Han hadde hjelm på seg, men vi vet hvem han er, sier selger Eivind Mathisen til Altaposten.

Etter innbruddet på Alta Motorsenter har mannen, antakelig sammen med en kamerat, kjørt til Amtmannsnes og hektet på en henger med to scootere.

Det neste som skjer i saken er at ekvipasjen blir observert i Raipas i fem, seks-tiden i morges.

– Da sto det to personer og forsøkte å få scooterne av hengeren. Scooterne, en Polaris og en Arctic Cat, tilhører min bror og far. Han som så det som skjedde i skogen er en kompis av min bror, og han kjente igjen scooteren, forteller Steven Strifeldt, som er mekaniker på Alta Motorsenter.

Han forteller at broren Glenn ble varslet. Glenn Strifeldt kjørte til Raipas, og overrasket den ene tyven. Da Strifeldt tok tak i karen, ble han truet med en skiftenøkkel. I basketaket som fulgte klarte Strifeldt å få tak i skiftenøkkelen og kaste den i skogen. Da la scootertyven på sprang.

– Vi regner med at han etterpå ble plukket opp av kompisen. Vi vet hvem han er, og har varslet politiet om det, forteller Steven Strifeldt.

Tyvene hadde prøvd å knuse tenningslåsen på scooterne og trekke ut kontakten til tenningen, for å kunne starte scooterne. Det lyktes de ikke med, fordi de helt tilfeldig ble oppdaget på et tidlig tidspunkt.

– Vi har varslet politiet, og de sier at de har kontroll på i alle fall den ene tyven, opplyser Strifeldt.