– Vinneren i dag har vist bruk av moderne teknologi. Det var en kreativ tanke, som gikk ut på å påvirke privat holdningendring. Det var en god presentasjon, og personlig vil jeg kjøpe dette straks det er i handelen. Det vil hjelpe med en god lagerstyring, så jeg ikke handler mer enn jeg trenger. Vinneren er «Foodgood», sa juryleder Jørn Iversen fra Ishavskraft.

Premien er at de får reise til Insperia, en elevmesse som Ungt Entreprenørskap arrangerer i Sarpsborg i juni.

Det er 9. trinn ved Sandfallet ungdomsskole som har holdt på med gjenbruk og matavfall hele denne uka, som ble avsluttet med gründercampen fredag.

Appen gir beskjed

– Vi har laget en app som husker og gir beskjed om hvilke matvarer du har i skapet, som er iferd med å gå ut på dato. Du får også forslag til hva du kan lage med disse matvarene. Den kan også huske hva du har av mat på hytta, og lignende, sa jentene om «Foodgood»-appen, som er tenkt ut i detaljer, men som naturlig nok ikke er laget ennå. Campen har jo bare vart i én dag.

– Nå gleder vi oss veldig til å få reise til Sarpsborg, der vi får delta på en vitenskapslab. Det har vært morsomt å jobbe med dette, sier Kristine Rasmussen.

– Elevene har jobbet med en ide som går ut på at de skal komme frem til en løsning som reduserer matavfall. Vi har sett ulike presentasjoner og veldig mange gode og varierte løsninger, sier Egil Mofoss, Altas lokale representant for Ungt Entreprenørskap.

Gründercampen er et samarbeid mellom Klima- og miljødepartementet, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, Ishavskraft og Ungt Entreprenørskap Finnmark.

Les mer om gründercampen i papiravisa mandag!

Kristine Rasmussen og Sandra Rødberg Foto: Kita Eilertsen