– Vi skal kurse drosjesjåfører og andre som er i kontakt med turister. Det er viktig at de vet hva verdensarvsenteret er for noe, og at de framsnakker hva vi er og står for, sier direktør Harriet Hagan ved verdensarvsenteret i Hjemmeluft.

Tilsammen 1,8 mill

I dag ble det klart at bergkunsten får nasjonal autorisasjon som gjelder for fem år. Klima- og miljødepartementet gir penger til den daglige driften, utstillinger og natur- og kulturminneveiledning. Geirangerfjorden og Alta får 1,2 millioner kroner for drift i perioden mai til desember.

I tillegg gir departementet i år også penger til å utvikle utstillinger om verdensarven, om lag en halv million til tre sentre.

– I sum vil dette gi oss 1,8 millioner per år. Vi har arbeidet med å få på plass  autorisasjone siden 2013, så dette er en utrolig herlig og gledelig dag for oss, sier direktør ved Alta museum, Harriet Hagan.

Hjemmeside fra steinalderen

Pengene skal brukes til kursing, men også reklame for bergkunsten i Alta.

– Det er enda litt nytt for oss, men vi planlegger også å ha flere utstillinger. Vi skal også friske opp vår hjemmeside, som er på et «steinaldernivå». Den skal vi bygge om til å bli mer dynamisk og informasjonsrik. Men dette er bare litt av flere ting som vi skal gjøre  fremover, sier Hagan fornøyd.