NAV Finnmark melder at arbeidsledigheten gikk ned i april.

– 3,5 prosent er nå arbeidsledige, noe som utgjør 1.357 personer. På samme tid i fjor var ledigheten 3,7 prosent, heter det i en melding.

Finnmark er et av seks fylker som opplevde en nedgang i arbeidsledigheten, i resten av fylkene har ledigheten økt eller holdt seg stabil.

– Vi ser blant annet en nedgang i ledigheten i bygg og anlegg, butikk og salgsarbeid og helse og omsorg. Mest gledelig er det at ledigheten går markant ned for de yngste. Det er 60 færre under 25 år som er ledige sammenliknet med april i fjor, sier avdelingsdirektør Eva-Lill Johansen Margit i NAV Finnmark.

Innen industriarbeid og serviceyrker er det blitt flere ledige.

Samtidig som ledigheten går ned er det flere ledige stillinger som venter på å bli besatt. 485 stykker, for å være presis.

– De fleste stillingene er i Sør-Varanger (119) og Alta (113), fulgt av Hammerfest (49). Det er færrest utlyste stillinger i Lebesby, Berlevåg og Måsøy, melder NAV.

– De fleste ledige jobbene er i helse, pleie og omsorg, deretter følger undervisning, akademiske yrker og serviceyrker, sier avdelingsdirektør Margit.

Høyest ledighet har Kautokeino (6,7 %), fulgt av Vardø (5,8 %) og Nordkapp (5,7 %).

Den laveste ledigheten finner vi i Berlevåg (1,4 %), etterfulgt av Nesseby (1,9 %).