– Det er viktig at diskusjonen rundt iskanten ikke skaper usikkerhet knyttet til 23. konsesjonsrunde, slik at samtlige områder i utlysningen kan tildeles i løpet av 2016, skriver rådet i en pressemelding.

Nordnorsk Petroleumsråd mener 23. konsesjonsrunde er en milepæl for landsdelen

– Petroleumsnæringa vokser stadig i Nord-Norge, og det er viktig at landsdelen står samlet politisk og støtter opp om det arbeidet som gjøres av sentrale myndigheter. Samtidig får vi fram hva som er viktig for landsdelen, sier leder og fylkesordfører i Finnmark, Runar Sjåstad.

I uttalelsen understreker Petroleumsrådet viktigheten av forutsigbarhet og kontinuitet for fortsatt utvikling av den nordnorske sokkelen, og at 23. konsesjonsrunde er en ny, viktig milepæl.

– Åpninga av de aktuelle områdene vil  gi betydelig effekt for verdiskaping og sysselsetting både nasjonalt og i landsdelen. Videre er vi  opptatt av at petroleumsnæringa og myndighetene gjennom god ressursforvaltning i Barentshavet sikrer arbeidsplasser, næringsutvikling og vekst i Finnmark og landsdelen for øvrig.  Vi håper at prosessen med 23. konsesjonsrunde går som normalt, og at diskusjonene rundt iskanten ikke hindrer framdriften i prosessen, sier Sjåstad.

Nordnorsk Petroleumsråd er et politisk samarbeidsorgan innen petroleum mellom de tre nordnorske fylkene, samt 10 kommuner i landsdelen.