Tirsdag morgen meldte reinpolitiet om at 40 reinskinn var funnet i et område nord for Maze.

Altaposten har vært i kontakt med en av de som kom over reinskinnene. Han forteller at de fattet mistanke etter å ha sett scooterspor gå inn i et tett skogholt.

– Jeg og to kompiser hadde vært på ei hytte på vestsiden av elva på søndagen. Vi drev og kjørte litt rundt på scooter, som vi for så vidt bruker å gjøre. Plutselig kom vi over en dyp skog med ei løype som gikk inn. Det så ut til at noen hadde kjørt inn her, og vi fikk en følelse av at noe var galt, sier mannen til Altaposten.

Stablet i en pyramide

De tre startet innover, og da de kom rundt en sving så de reinskinnene:

– Vi antok at det måtte være minst 30 reinskinn som lå stablet oppå hverandre i en slags pyramide. Det så ut til at de bare var lagt her, forteller han.

Ved nærmere undersøkelser viste det seg at ørene var fjernet:

– Det var spor etter både blå og rød spray på flere av skinnene. Vi vet også at noen bruker å merke reinskinn, ved at de risser inn initialene sine med kniv. Dette var gjort på noen skinn, men merkene var forsøkt skjult. Vi klarte ikke å tyde hvem sine skinn dette kunne være, og jeg tror heller ikke reinpolitiet har funnet ut av dette, sier mannen.

Både reinpolitiet og reineiere i området ble varslet. Flere har gått over skinnene, uten å klare å finne ut hvem som er skinnenes rettmessige eier.

Andre funn siden påske

Mannen forteller at det ikke er første gang han kommer over øre- og merkeløse reinskinn som virker å være lagret ute i naturen:

– I påska kom jeg over fire andre skinn, som lå et annet sted i Maze-området. Også disse var uten ører. På ett av disse fant jeg et merke som var forsøkt ødelagt men hvor det var mulig å tolke et fornavn, forteller han.

– Vet dere hvem dette kan være?

– Nei, dette navnet er det så mange som har at det er umulig å si noe om, svarer mannen.