Jentene var alle under 16 år da ugjerningen skjedde.

Skjedde under fest

Dette skal ha skjedd på en fest i bygda natt til søndag 13. juli 2014. Altaposten og en rekke medier skrev om saken på dette tidspunktet. De første meldingene gikk ut på at to tenåringsjenter var blitt skjenket med alkohol og utsatt for overgrep av to eldre gutter på en fest. Dette  ble imidlertid raskt korrigert av politiet og påtalemyndighetene har landet på tiltale for seksuell omgang med jentene.

 Opp i tingretten

Den ene gutten var selv bare 15 år, og såpass jevn i alder med jentene at saken ble henlagt. Saken mot den andre – en 26 år gammel mann, skal opp i Alta tingrett. Saken er berammet til 18. og 19. august.

Mannen er nå tiltalt for ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 16 år, seksuell handling mot barn under 16 år og «for i ord eller handling ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor noen som ikke hadde samtykket til det». Jentene var 13 og 14 år da dette skjedde.

Bakgrunnen er at mannen har hatt samleie med en av jentene, befølt og prøvd å kysse en annen, og tatt på kroppen til ei tredje jente, til tross for at hun motsatte seg dette. Dette skjedde på en fest i et telt i ei lita bygd i Alta.