I gårsdagens episode av Robinsonekspedisjonen var de få gjenværende deltakerne med på en auksjon, hvor de kunne by på både mat og gjenstander. Da en volleyball skulle auksjoneres bort, var Kristensen den eneste som var villig til å betale for den.

Sterkt møte– De andre så nok ikke nytten i en ball, sier Kristensen, som etterpå fikk vite at det fulgte noe langt mer givende med ballen.

Sammen med en av de andre deltakerne fikk Kristensen dra til en lokal skole på Filippinene, hvor de fikk dele ut leker og utstyr til elevene. For 34-åringen ble det et sterkt møte.

– Det var rørende å se. Vi fikk en omvisning på skolen og det var virkelig ikke rare greiene de hadde der fra før. Ting vi tar for gitt, mangler de, sier Kristensen, som er glad han fikk den opplevelsen.

– Mange vil hjelpe og mange gjør det. Men det å overføre penger via noen tastetrykk, kan ikke måles med å møte de du hjelper ansikt til ansikt. Det å prate med dem og høre deres historier, gjør noe med en, mener Robinson-deltakeren.

Har bånd til FilippineneKristensen meldte seg på ekspedisjonen for å få en pause fra hverdagen. Han var utbrent og trengte forandring.

– Selv om det føltes tungt der og da, blir det bagateller når man ser hvilke forhold andre lever under. Her til lands anser man seg som fattig om man ikke har råd til den siste versjonen av Playstation, men det er virkelig noe helt annet å mangle mat, sier 34-åringen.

Robinsonekspedisjonen har vært spilt inn forskjellige steder i verden. Årets sesong ble filmet på en øy i Filippinene, noe som var ekstra spesielt for Kristensen.

– Faren min er fra Alta, men moren min var halvt filippinsk og er gravlagt på Filippinene. Faren min er bosatt der nå og da Robinson ble spilt inn, hadde jeg ikke sett ham på seks år. Det ble ikke tid til å reise for å hilse på familien der nede, så det var en spesiell opplevelse å være så nært, men likevel så langt unna, sier Kristensen.

34-åringen står igjen som én av fem deltakere. Så da gjenstår det å se om han følger i søsteren Alitas fotspor, som vant ekspedisjonen i 2010.