337 sprekinger gjennomførte det 50. offisielle Bæskadesrennet søndag. Det er marginalt bedre enn fjorårets renn og langt færre enn arrangørene i Alta IF og Maze IL hadde håpet på. Målsettingen var 800.

– Utsettelsen førte nok at vi mistet en del deltakere, mener rennleder Viktor Johnsen, som likevel er glad for at rennet lot seg gjennomføre også i år.

– Det er det viktigste. Løperne fikk veldige gode forhold på fjellet i gråværet, og det viste seg å være klokt å flytte innkomsten for konkurranseklassen opp på fjellet, sier Johnsen.

Det betyr at vinnerne Petter Eliassen og Emilie Kristoffersen  brøt snora fire kilometer fra Gargia. Den ordinære distansen har vært på 28 kilometer.

For turløperne gikk det fint å gå noe lengre, og for noen fantes det nok snøspor å renne ned lia på.

Jubileumsmarkeringen ble også amputert på grunn av utsettelsen. Det ble likevel delt ut en del hederspriser, blant annet til Otto Håpnes som har gått alle løpene. Kunstverk av Sigfrid Hernes ble delt ut. Bursdagskake og kaffe ble det også i målområdet.

– Vi vil nå legge opp til at Bæskadesrennet blir evaluert om en ukes tid, sier rennleder Johnsen, som takker alle frivillige for den gode jobben før han avslutter:

– Dersom deltagere, eller de som ikke kunne delta i år, har innspill å komme med til evalueringen så bruk gjerne Facebook der Bæskadesrennet har sin egen side.