Jobben med å utbedre den første etappen av riksveg 94 fra Skaidi mot Hammerfest er lyst ut på anbud. Oppdraget gjelder den 5,2 kilometer lange strekningen mellom Skaidi og Skuggelv, med mulig forlengelse mot Arisberg.

– Vi regner med at prisen lander på et tresifret antalll millioner, sier prosjektleder Knut Lethigangas i Statens vegvesen til Altaposten.

– Dette er en jobb som burde være interessant for mange entreprenører, også i Finnmark. Her er det mye gravemaskinarbeid, så dette passer godt for mange, sier Lethigangas.

Fristen for å levere tilbud er 27. mai. Dermed er det klart for byggestart til sommeren. Arbeidet forventes å være ferdig fram til Skuggelv høsten 2016.

Riksveg 94 er en ulykkesbelastet strekning, som også har flere flaskehalser. Spesielt mellom Skaidi og brua over Repparfjordelva. Nå skal veien utvides til 8,5 meters bredde, og det blir nye bruer ved Skuggelv og Fallebahjokka. Det skal også anlegges gang- og sykkelveg på den første delen av strekningen fra Skaidi.

Oppdraget gjelder i første omgang strekningen fra Skaidi til Skuggelv, men firmaet som får oppdraget, får opsjon på arbeidet med de neste 3,5 kilometrene fra Skuggelv til Arisberg. Bevilgninger og prisen på den første etappen vil avgjøre når fortsettelsen kommer.