Stikkord som moteshow, kul fest og Josef Bamba samlet 250 pent kledte festdeltakere til Basement-fest på City scene fredag.

GA BYEN EN FEST: Rolf Florida Kristensen, Mathias Sønvisen Moe og Sunniva Kolostyak delte ut premier for 25.000 kroner under fredagens fest. Foto: Vidar Kristensen

– Vi ønsker å skape engasjement og lage litt god stemning og bolyst i byen. Når ting skjer så trives folk, sier Rolf Florida Kristensen, Basement-gründeren som startet med 40 kvm og nå har 400 kvm motebutikk.

Med seg på å skape «en kul fest» hadde han arrangørene fra Prosjekt Z og en pen bukett av bedrifter fra næringslivet i Alta sentrum.

På festen for to år siden hadde han Samsaya på besøk. Denne gangen stakk både DJ Josef Bamba og venner fra Robinson-ekspedisjonen innom City scene.

– Målet er at folk skal kose seg og se et kult show. Vi lager en stor fest for folket, de som vil komme og ha det artig samtidig som de koser seg og ser mote, sier Florida Kristensen.

– Tjener du penger på dette, eller er det en stor utgiftspost?

– Ingen av delene er et mål. I bunnen ligger selvfølgelig et ønske om å markedsføre butikken, men poenget er egentlig bare å skape en kul fest og lage god stemning for kundene. Men uten mange gode samarbeidspartnere ville det ikke gått, sier den lokale Robinson-kjendisen.

Målet er å arrangere fest for byen to ganger i året, og at man kan gi et eventuelt overskudd til et veldedig formål.

– Kos dere! oppfordret Basement-Rolf fra scenen, før han til stor jubel sendte et korps av lokale modeller ut på catwalken.