Finnmark Dagblad var Vest-Finnmarks store mediebedrift, lokalisert med hovedkontor og trykkeri i Hammerfest. Nå kan en æra være over, skriver Ságat i sin papiravis.

Ságat har via interne kilder i Finnmark Dagblad og Finnmarken, samt mediekonsernene Amedia og Polaris, fått vite om nedlegginger, flytting, investeringsstopp og overtidsstopp. Amedia i Finnmark, med avisene Finnmark Dagblad, Finnmarken, Finnmarksposten og nettstedet iFinnmark, sliter økonomisk.

Amedia vurderer nå å legge ned trykkeriet i Hammerfest, og overdra virksomheten til konkurrenten Polaris Trykk i Alta. Avisbudene i Hammerfest vil miste jobben, og et distribusjonsselskap vil ifølge Ságat overta.

Ságat skriver at det er annonsert etter nye lokaler på rundt 200 kvadratmeter i Hammerfest, og at det store bygget i Salsgata skal tømmes. De ansatte skal være informert om planene.

Nytilsatt redaktør Arne Reginiussen, også daglig leder for Amedia i Finnmark, bekrefter at det føres samtaler mellom konsernene Amedia og Polaris. Han avviser imidlertid at flytting av avistrykkeriet er avgjort.

– Det kan jeg bare avkrefte. Det er ikke truffet sånne beslutninger, svarer Arne Reginiussen til Ságat.

– Vi har hatt møter med våre ansatte der vi har opplyst om at de to konsernene har hatt samtaler seg imellom på flere områder. Det er ingen hemmelighetskremmerier rundt prosessene overfor de ansatte. Men ingen ting er konkludert, og der er ikke gjort noen avtaler. I et tøft mediemarked snur vi på alle steiner for å sikre god drift og trygge arbeidsplasser, opplyser han.

Redaktør Arne Reginiussen