13. oktober innstilte Statens vegvesen på at HAK entreprenør fra Alta skulle få kontrakten på Bøkfjordbrua i Sør-Varanger. Tre entreprenører ville bygge den 284 meter lange nettverksbuebrua, og HAK var lavest med sine 117,6 millioner kroner.

Skanska klaget imidlertid på vedtaket, med bakgrunn i at de mente HAK Entreprenør ikke hadde god nok kompetanse til en så stor jobb.

Tingretten ga Skanska medhold i et krav om midlertidig forføyning. Dette påklagde Statens vegvesen, og i dag skulle saken opp for Borgarting lagmannsrett, skriver vareveger.no. Men i går trakk vegvesenet anken.

– Vi har vurdert saken på nytt og gått gjennom alle argumenter. Vi har kommet til at HAK Entreprenør ikke fyller kvalifikasjonskravene, sier avdelingsdirektør Bjørg Anita Joki i Statens vegvesen i Finnmark til Våre Veger.

HAK har ifølge Joki ikke levert forpliktelseserklæringen fra stålleverandør og har heller ikke kompetanse i egen organisasjon for leveranse av stål.

– Vi skal bruke denne tiden på å vurdere om vi skal benytte oss av muligheten til å klage, sier daglig leder i HAK Entreprenør, Ole Heggeli, som overfor Våre Veger legger til at han synes saksbehandlingen er merkelig.

Les hele saken på nettsidene til Våre Veger.