Over en periode på nesten ni måneder, mellom januar og september i fjor, fikk en mann i midten av 20-årene fra Kautokeino tilsendt syv pakker med marihuana fra en mann i Ski. Det fremgår av en dom fra Indre Finnmark tingrett.

Tiltalte møtte i retten da rettssaken mot han gikk i forrige uke. Her sa han seg skyldig i henhold til tiltalebeslutningen, som også omhandlet bruk av marihuana og hasjisj.

Mannen forklarte selv at han ved flere anledninger hadde bestilt 10 gram marihuana fra en bekjent i Sør-Norge. Den ene av bestillingene var på 20 gram, da en bekjent av han «ble med» på denne bestillingen.

– Tiltalte forklarte at han mottok forsendelsene, med unntak av den som ble beslaglagt av politiet, heter det i tiltalen.

I straffutmålingen skriver retten at mannen begynte å bruke marihuana etter en traumatisk opplevelse, som førte til at han fikk problemer med nattesøvnen.

– Siktede forklarte at han per i dag har redusert forbruket, men at han ved nattesøvnproblemer fortsatt kan komme til å bruke stoffet. Han ønsker hjelp, men har foreløpig ikke kontaktet psykolog eller annen hjelp, skriver retten.

Til tross for at samfunnsstraff vanligvis bare skal brukes i tilfeller der domfelte er i en rehabiliteringssituasjon, velger Indre Finnmark tingrett å benytte seg av denne straffemetoden i dette tilfellet.

– Det fremstår som et bedre virkemiddel enn fengsel, sett i forhold til en positiv utvikling for tiltalte, skriver tingretten.