Onsdag 22. April møtte fem jenter fra Finnmark Natur og Ungdom ordfører Alf E. Jakobsen på hurtigbåtkaia  i Hammerfest. Ordføreren var på vei til en guida tur til Goliat-plattformen. Ungdommene mener det er galskap å satse så store pengesummer på Goliat.

Natur og Ungdom er misfornøyd med finnmarkmedias ganske ensidige blikk på Goliat.

– Ordførere, nordnorske politikere og oljeindustrien har sunget samstemt i et Hallelujakor. Vi skal være med i koret, og vi er ikke redde for å synge falskt – så lenge vi blir hørt, sa fylkesleder Ella Marie Hætta Isaksen i Natur og Ungdom.

Slo ring om isbjørnen

Naturvernforbundet i Vest-Finnmark har tidligere denne uka slått ring om isbjørnen utenfor rådhuset i Hammerfest. Isbjørnen, som er i kommunens kommunevåpenet, blir sett på som et symbol på klimaendringene. ”Finnmarkspolitikere burde legge press på sentrale myndigheter til å dreie pengestrømmen over til fremtidsrettede, fornybare næringer. De virker blendet av den kortsiktige profitten i oljenæringa,” uttaler kampanjesekretær for Nord-Norge i Natur og Ungdom, Ane Margrethe Ugelvik, etter å ha oppfordret Hammerfestordføreren til å tenke på de framtidige generasjonene når beslutninger tas.

Ingen grunn til feiring

Finnmark Natur og Ungdom ser ingen grunn til feiringen av oljeeventyret i nord.

– I tillegg til at kostnadene for Goliat-prosjektet har vært mye høyere enn tidligere estimert, og skattebetalerne sitter igjen med regninga, så er det helt uforsvarlig ovenfor Finnmarks framtidige generasjoner å satse på en næring som fører oss baklengs inn i framtida, avslutter Hætta Isaksen.

Natur og ungdom Foto: privat