Statens vegvesen melder at det skal foregå to beredskapsøvelser på E6, på strekningen Kvenvika - Kåfjord i Alta. Tirsdag og torsdag vil veien være stengt om formiddagen og det blir omkjøring via gammelveien.

– Det er en brannøvelse i Kåfjordtunnelen, og det er bare selve tunnelen som er stengt. Det er omkjøring på gamle E6, forbi Mathisdalen, forteller seksjonsleder for drift og vedlikehold, Tor Inge Hellander.

– Vi øver på hvordan vi skal håndtere brann inne i tunnelen. Det skal være røyk og åpen flamme, og så skal man håndtere det. De som er med på øvelsen er mannskap fra Alta brannvesen, politi og ambulanse, samt Vegvesenet med driftsentreprenører, forteller Hellander.

Det er første gang det er brannøvelse i Kåfjordtunnelen.

– Hvorfor er tunnelbrann så farlig?

– Man er inne i et lukket rom, og det blir veldig fort røyk inne i tunnelen, og da er det vanskelig å finne frem. Vi skal også sjekke at alt vi har av sikkerhetsinnretninger fungerer, som samband, belysning, ventilasjon, med mer, forteller han.

Hele øvelsen varer tirsdag og torsdag fra morgen til klokken 12.00, slik at begge vaktlagene til Alta brannvesen skal få øvd på slukking i tunnelen.