Partileder Jonas Gahr Støre besøker Kirkenes og Alta. Arbeiderpartiets partiledelse og stortingsgruppe besøker samlet de tre nordnorske fylkene tirsdag 21. april. Nestleder Trond Giske besøker Målselv, Bardu og Lavangen.

Til sammen 34 av Arbeiderpartiets representanter besøker ulike kommuner i Nord. Partisekretær Kjersti Stenseng besøker Bodø og Fauske.

– Jeg gleder meg til å diskutere de ferske landsmøtevedtakene våre på gater og torg. Det er avgjørende for å vite hva folk synes om skolen og eldreomsorgen i sin kommune, og om de har sans for våre ideer for fremtiden, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

– Vi har jo blant annet vedtatt i helgen at skattesvikten til kommunen skal kompenseres. Det er fordi vi vil prioritere velferd i nærsamfunnet fremfor skattekutt.

Det er første gang Arbeiderpartiets ledelse og stortingsgruppe reiser sammen til en landsdel. Besøkene er en del av Arbeiderpartiets vårkampanje, og husbesøk og valgkampaktiviteter inngår også i programmet.

– Stadig flere velgere bestemmer seg tidlig. I 2013 forhåndsstemte 30.2 prosent av velgerne. Derfor er det viktig for oss å være tidlig i gang. Det gir oss også tid til de litt grundigere samtalene på dørstokken og med kaffekoppen. Vi noterer ivrig alle innspill vi får underveis. Landsmøtet har vedtatt masse politikk, det gjør det ekstra viktig å lytte og diskutere i tiden fremover.

Stenseng er også glad for at kampanjen begynner nettopp i Nord-Norge.

– Nå som regjeringen har redusert nordområdesatsingen til en glanset brosjyre er det viktig for Arbeiderpartiet er å holde oppe trykket på politikkutvikling i nord. For nå er resten av verden våknet. For at Norge skal være sterkt i nord trenger vi et sterkt Nord-Norge.