I søndagens 2.divisjonskamp mellom Alta IF og Notodden FK oppstod det en situasjon som har skapt diskusjon. Notoddens spiller Martin Holmen pådro seg rødt kort etter å ha kalt Håvard Nome «jævla same».

På sin nettside har Alta IF nå kommet med en presisering.

Kort tid før pause blir Notoddens Martin Holmen utvist etter en opphetet situasjon med Alta IFs Håvard Nome. Håvard selv beskriver situasjonen slik:

– Det var en tett og tøff kamp, og på et tidspunkt roper Notodden-spilleren på frispark. Jeg roper til han at han skal holde kjeft, og han responderer med noe ala «Hold kjeft, jævla same» , sier Håvard Nome.

– Det virker som om dommeren og/eller AD får med seg dette, og gir Holmen rødt kort. Jeg har aldri kalt han homo, og synes det er svært lite hyggelig at det fremstilles slik, sier han.

Notodden-trener slår tilbake

I forkant av Notodden-spillerens utbrudd skal det allerede ha vært stygg ordveksling fra begge parter, og utsagnet kom i heten av dette.

– Martin (Holmen) ble kalt homo i forkant. Det er en forklaring, men ingen unnskyldning på at han svarer slik han gjør. At det i fotballkamper blir sagt ting må vi leve med, men slike ting må man få bort, sier Kenneth Dokken som trener Notodden på tredje sesong til iFinnmark.

På nettsida skriver Alta IF dette:

– Etter flere slike situasjoner de siste årene (les: samehets) synes Alta IFi det er svært uheldig at det samiske fremdeles brukes som et skjellsord. Vi ønsker ikke å framstå sutrete, og har forståelse for at det i kampens hete kan komme stygge ord fra spillere på banen - også våre egne. Likevel må det være enkelte ting som er greit og andre ting som ikke er greit. Same- og/eller homohets, eller en hver annen form for rasisme eller diskriminering er definitivt på feil side av hva som er ok, skriver markedssjef Tron Møller Natland på vegne av Alta IF's fotballgruppe.

«Med bakgrunn i at dommeren velger å straffe Notodden-spilleren med rødt kort regner vi med at han fikk med seg hva som ble sagt av de to spillerne. Vi understreker igjen at Håvard Nome benekter å ha kalt motspilleren homo, og at han er svært lei seg over å få en slik uttalelse hengende over seg.»

Alta IF setter pris på at spilleren og Notodden FK har beklaget hendelsen. Samtidig håper man å slippe å oppleve dette flere ganger.

Det ble poengdeling, da kampen endte 3 - 3.