Støre rettet kraftig kritikk mot regjeringen i forbindelse med landsmøtet. Han hevdet at regjeringen mangler plan, fremdrift og vilje og ambisjoner for nordområdene.

Fylkesleder Jo Inge Hesjevik mener Støre og Ap har glemt historien.

– Det kan til tider virke som Arbeiderpartiet glemmer at det var Jan Petersen fra Høyre som la frem den første stortingsmeldingen Muligheter og utfordringer i nord i 2005. Den rødgrønne regjeringen klarte ikke å oppfylle potensialet i Nord-Norge. Det gjør vi. Støre prøver helt bevisst å lure velgere ved å snakke ned satsingen i nord, sier han, og peker på at Nord-Norge er den største vekstregionen i landet:

- Verdiskapingen per krone i Norge var i 2014 aller størst i nord. Det gjør at også regjeringen bruker mer og mer penger i Nord-Norge. Det satses innenfor alle politikkområder, skriver Hesjevik i en pressemelding.

Han påpeker at det er satt av 150 millioner kroner til næringslivsprosjekter i perioden 2014–2019.

-Ett av to nye såkornfond på 300 milioner kroner skal ligge i Nord-Norge. Vi skal etablere en oljevernbase i Lofoten/Vesterålen med en bevilgning på 40 millioner kroner. Dette er tiltak som ikke hadde kommet på plass med Støre og Ap. Men økte bevilgninger til tross, det handler ikke om å bruke mest penger, men å bruke dem rett, mener fylkeslederen.