Kontakt Vestfinnmark politidistrikt på 02800 eller +47 78 42 80 00 dersom du observerer savnede eller kommer over informasjon som kan være til nytte i letingen etter savnede.

Arbeidet med å finne Espen Giæver Antonsen (20), som har vært meldt savnet siden mandag morgen, har stått i stampe siste døgnet, får Altaposten bekreftet onsdag formiddag.

– Vi har ikke noe mer nytt å fortelle utover det vi klarte å finne ut av første dagen. Det er heller ikke kommet inn nye opplysninger knyttet til elektronisk sporing, forteller operasjonsleder Andreas Vesterhus ved Vestfinnmark politidistrikt til Altaposten onsdag formiddag.

– Espen er fortsatt savnet, og vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med han, legger operasjonslederen til.

Tror han kjørte selv

De siste spor som er å oppdrive etter den savnede er et elektronisk spor i grenseområdet rundt Haparanda. Her ble minibankkortet til savnede brukt én gang. Dette skjedde like etter at bilen tilhørende hans bror, en burgunderrød Mazda 626 med registreringsnummer ZT 31854, passerte grensa her.

Video og fotos tatt i forbindelse med grensekryssingen har ikke kunnet gi endelig svar på om det var Espen som satt bak rattet da bilen kjørte inn i Sverige.

– Men ut fra signalement, samt at bankkortet ble brukt i området, så anser vi det som veldig sannsynlig at det var savnede som kjørte bilen over grensa.

– Har dere noen teorier om hva som er årsaken til at han er forsvunnet?

– Nei, det har vi ikke.

– Utelukker dere at noe kriminelt kan ha hendt han?

– Vi har ingenting som indikerer at noe kriminelt har hendt, sier Vesterhus.

Etterlyses i flere europeiske land

Foreløpig har det gått ut en nasjonal savnet-melding rundt Espen Giæver Antonsen. Også svensk politi er varslet om at 20-åringen fra Hammerfest er savnet og at man ønsker å komme i kontakt med ham.

– Nå har etterforskningsleder i Hammerfest til vurdering om savnede også skal etterlyses internasjonalt. Gjøres dette blir han etterlyst på samme måte i de forskjellige landene vi henvender oss til. Med denne etterlysningen følger også en anmodning om hva vi ønsker gjøres hvis han blir påtruffet. Mer detaljer om dette er det etterforskningsleder i Hammerfest som sitter på, sier Vesterhus.

Etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen forteller at en internasjonal etterlysning er rett rundt hjørnet:

– Han er allerede etterlyst nasjonalt, og svenske myndigheter er gjort kjent med savnet-meldingen. Men han er foreløpig ikke etterlyst internasjonalt.

– Hvilke land vil dere henvende dere til?

– I første omgang land tilhørende Schengen-området, sier Svendsen.

Årsaken til at man går bredt ut fra politiets side er ifølge etterforskningsleder Svendsen enkel:

– Vi gjør dette rett og slett fordi vi ikke aner hvor han er. Og vi har ingen informasjon om hvor han kan være. Siste sikre observasjon av den etterlyste bilen er på grensa Tornio/Haparanda, her er det også gjort et minibankuttak fra bankkortet til savnede. Vi har ingen informasjon som tilsier at bilen har forlatt Sverige, sier Svendsen til Altaposten.

GÅR BREDT UT: Etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen sier politiet vil gå ut med en internasjonal etterlysning av savnede.