Denne helga gikk Ken Håvard Ellingsen og hans stab i gang for fullt med arbeidet med å bli en av Altas nye Bunnpris-butikker. Først ut var full varetelling på søndagen, mandag var dørene på matvarebutikken på Amfi stengt:

– Nå skal kassesystemer, skilt, datautstyr, bestillingsterminaler og slikt på plass. Dessuten skal alt av varer i butikken prises, forklarer daglig leder Ellingsen ved det som fra i morgen av åpner dørene som Bunnpris Amfi.

Asgeir Knutsen i Bossekop kunne åpne dørene allerede mandag, mens Ellingsen og staben måtte gjennom varetellingen først.

Mye billigere

Da Altaposten snek seg inn under det halvveis åpne gitteret mandag var det fullt kjør.

Ellingsen selv la ikke skjul på at han er litt småstresset, men også spent:

– Jeg er veldig spent på hvordan dette blir. Bunnpris er jo ikke så kjent her oppe, og mange tenker kanskje at vi kjører «Europris-stil», men det gjør vi ikke. Det vil bli vel så bra utvalg som det vi hadde. Vi går fra å være ICA Super til å bli Bunnpris Gourmet, og begge disse har godt vareutvalg. Den største forskjellen vil bli prisen. Jeg er selv overrasket over hvor mye billigere en rekke varer her faktisk er, sammenlignet med det ICA var, reklamerer han.

Både varmmat og ferskvare-disk blir opprettholdt, kan han fortelle.

Kan bli tynt

Men selv om kundene ikke skal merke store endringer, forteller Ellingsen at det fort kan bli litt slunkent i hyllene de første par ukene:

– Siden prosessen har gått så fort så vil det kunne bli tynt i hyllene. Er vi veldig flinke vil alt være oppe og gå som normalt om cirka 14 dager. Men det er veldig mye å sette seg inn i, og kan fort ta litt tid før vi kjører for full maskin.

– Men når vi er i gang, så blir det bra. Det kommer til å bli helt kanon, det er jeg sikker på!