– Det stemmer. Jeg var litt tøff i kjeften og lovet bort den første diamanten vi traff på i Pasvik, sier daglig leder og gründer Roy Anders Karlsen. Kautokeino-selskapet Arctic Drilling AS er i gang med boring og traff blink på første forsøk.

Da kom de ansatte på løftet til Karlsen, som sa at den første diamanten skulle gå til en finnmarking, som tross alt eier land og vann i fylket.Den uslipte rådiamanten kan være verdt ganske så mange tusen kroner, antakeligvis flere titallstusen.

– Du kan gjerne si diamantene ser ut som småstein, men dette er den harde virkeligheten fra Korpfjellet i Sør-Varanger. Det er derfor prisingen er litt komplisert. Den nyutdannede geologen vi har med oss på oppdraget, trodde ikke sine egne øyne da vi kunne plukke ut disse steinene fra borekjernen og analysere dem, sier Karlsen. Han har så mange års erfaring med boreriggen, at han vet hva han snakker om.

– Jeg har i grunnen boret i det meste av steinsorter rundt om i Norge, men aldri noen gang har jeg vært borti å treffe slike rådiamanter på aller første prøveboring, sier Kautokeino-mannen, som innrømmer at han nok var litt snar med løftet. Han regner med at det selskapet de leter for, Kimberlitt AS, nå får vann på mølla.

Roy ønsker nå at flest mulig finnmarkinger blir med i kampen om diamanten. Da kan de sende en e-post til roy@arcticdrilling.no, så er de med i kampen om verdiene som finnes i steinen. Opptil 50.000 kroner kan det være snakk om. En god begrunnelse kan gjøre susen, men det holder å forsåvidt å sende inn en e-post som viser interesse.

– Siden vi i dag går inn i årets andre kvartal, kan vi røpe at selskapet leter etter småinvestorer som kan tenke seg å delta i det videre eventyret med diamantleting i Finnmark. Dersom noen ønsker å være med, er det bare å ta kontakt, sier han.