– Vi er veldig takknemlige for at politiet fikk tak i tyven og scooteren, sier selger Sven Ole Heitmann, som onsdag ettermiddag dro innom Alta lensmannskontor for å hente maskinen, en Polaris RMK 800 pro som koster over 160.000 kroner.

Ingen utfart for tyven

Scooteren ble stjålet allerede 11. februar hos Nilsen Trading på Thomasbakken. Innbruddet skjedde gjennom kloakken i ren Olsenbanden-stil, men det skulle vise seg at mannen i 20-åriene ikke fikk brukt scooteren i påsken.

Det sørget UP for. I en trafikkontroll på Tranfarelvmoen ble mannen stanset med scooteren på hengeren tirsdag og en rask kontroll avslørte at det handlet om tyvgods, som aldri nådde fram til mottakeren. Hauans i Bossekop vil nå avvente en takst og en servicerunde før scooteren blir avertert for salg.

Tyveri lønner seg ikke

– Vi har vært forskånet for tyverier i ett og et halvt år etter at vi monterte overvåkningskamera, men tilfellet på Thomasbakken er ikke bare å gardere seg mot, smilte Heitmann da han kjørte scooteren på hengeren ved parkeringskjelleren til politiet. Saken ble anmeldt og forsikringssaken går sin gang.

– Vi finner nok ut av hvordan det regnestykket skal blir. For oss er det fint at politiet pågriper tyven, både for at verdiene tilbakeføres till oss, men også for at det virker forebyggende. Det er ypperlig at forbrytelser ikke lønner seg og at tyven ikke får bruke denne scooteren til påskeutfarten, påpeker en travel Heitmann fornøyd. Dagen før dagen klargjorde Hauans fem scootere till høytiden, så det er høysesong for utfart og scooterbruk.

Viktig UP-rolle

Lensmann Øyvind Lorentzen synes det er hyggelig med ros fra Hauans.

– Vi setter pris på gode tilbakemeldinger og fornøyde innbyggere. UP kan oppdage mye når de er ute på patrulje, så dette er et flott eksempel på at de har flere og viktige roller, sier Lorentzen.