I løpet av tolv dager i mars mistet fire personer livet i trafikken i Nord-Norge. Totalt har fem mistet livet i trafikken i nord, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Dette er mer enn på samme tid i fjor, men samtidig langt lavere enn i årene 2010-2013.

– Tilpass kjøringen etter forholdene

Regionveisjef Torbjørn Naimak og Statens vegvesen håper tallet holder seg i ro. Han rykker ut med en bønn om at vi alle tar det rolig i trafikken, og at vi tilpasser kjøringen etter forholdene:

– Det er viktig å tilpasse farten etter forholdene, og være forberedt på at det plutselig kan være glatte partier, sier Naimak, og viser til at det har vært vanskelige kjøreforhold mange steder i Nord-Norge de siste ukene.

Også i tiden som kommer må folk være forberedt på skiftende vær og føre.

Ifølge Statens vegvesen har det i løpet av de siste ukene blitt registrert mange ulykker der flere biler har vært involvert, sammenlignet med det som er vanlig i Nord-Norge. Eksempelvis skjedde det flere ulykker etter hverandre på Hatter og Sennaland i helga for to uker siden.

Påsketrafikk gir økt risiko

Med påskeutfarten, der vi gjerne kjører langt og mye for å komme oss til hytte eller opp på fjellet, gir også økt risiko for ulykker. Selv om det sjeldent er kø på veiene våre i forbindelse med påskeutfarten, skriver Statens vegvesen at det merkes at mange har det travelt med å komme seg fram:

– Ved at alle gir seg god tid og tar hensyn til andre trafikanter, håper jeg at vi kan komme tilbake til den positive utviklingen med nedgang i antallet ulykker, sier Torbjørn Naimak.

I 2014 var antallet dødsulykker i Nord-Norge rekordlavt.

– Det viktigste er likevel ikke statistikken, men at alle kommer seg trygt fram, sier regionvegsjefen til slutt.

Reginonvegsjef Torbjørn Naimak. Foto: Jarle Mjøen