Etter 40 år på Alta Motor ble Viktor Wisløff feiret av arbeidskollegene før helga. Stødige Viktor er kjent for sitt håndlag med dekk. Med så lang erfaring går det raskt.

– Vi selger vel omlag 800 til 1000 dekk per år, så kanskje det har blitt flere titalls tusen dekk, smiler Viktor, mens han klargjør nye dekk for en kunde.

Trivsel er nøkkelen

Viktor har forklaringen på hvorfor han har jobbet 40 år på samme sted.

– Trivsel er vel stikkordet. Jeg har en veldig variert hverdag. Jeg er en glad og positiv person som liker å jobbe med mennesker. Bedriften har godt arbeidsmiljø og alle her er gode kolleger, sier Wisløff, også kjent for å være en omgjengelig drosjesjåfør.

– Jeg jobber nå og da i helgene som drosjesjåfør. Det har jeg gjort i 37 år, så det har vært en variert pakke, sier Viktor.

Han har lekt med tanken om å gjøre noe annet i løpet av disse årene, men trivsel er hovedgrunnen til at det har blitt med tanken.

– Jeg begynte å jobbe her som 17-åring. Da hadde Alta Motor bensinstasjon og jeg begynte å jobbe i smørehallen, serve kunder og vaske nye biler. Etter at bensinstasjonen ble lagt ned, overtok jeg ansvaret med å skifte dekk for bedriftens mange kunder, sier Viktor, som i tillegg til å ha ansvaret for dekkhallen etter hvert også har jobbet med utleie av biler til kunder.

Viktor er oppvokst i Sorrisniva, hundre meter fra ishotellet. Fort kort tid siden var han og familien gjennom et drama med husbrann i Kaiskuru. Det hjemmet skal opp igjen.

– I dag leier vi en leilighet i Granshagen. Vi bor der i påvente at at vårt nedbrente hus skal rives og bygges opp igjen, forteller han.

Alltid godt humør

Daglig leder Rolf Gunnar Pedersen mener Viktor er alle sjefers drøm.

– Han er en unik og fantastisk person som alltid er positiv. Han ser aldri mørkt på noe, uansett problemer. Jeg støtter meg ofte på Viktor, for han kan det meste av det som skjer og foregår her på «bruket», sier Pedersen om sin disippel.

Humøret, serviceinnstillingen og lojaliteten er andre honnørord fra sjefen.

– Han er første mann på jobb og drar sjelden før han er ferdig med det han skal. Han sørger for brøyting og at det er varmt hus til vi kommer, sier Rolf Gunnar.

Gjennom alle disse årene har faren Rolf Pedersen styrt virksomheten, og Viktor synes det er hyggelig at det går i arv.

– Jeg så faktisk Rolf Gunnar første gang da han bare var ett år gammel. Nå er han min sjef, en positiv gutt, skyter Viktor smilende til.