Fra april byttes Fjordland ut med hjemmelaget mat på sykehjemmet i Kautokeino.

Alfred Larsen, som tidligere drev Alfreds kro og nå driver puben Maras samt cateringsselskapet Fjellprodukter, har nemlig sagt seg villig til å levere middagsmat til sykehjemmet. Kommunen har bestilt 25 daglige porsjoner.

Dette er en midlertidig løsning. Larsen tilbyr seg å levere mat frem til det nye kjøkkenet er bygget ferdig. Arbeidet med kjøkkenet er i gang, men før det er klart ønsker kommunen avtale med lokale leverandører for varmmat, til erstatning for ordningen med ferdigmat fra Fjordland, som har vært i sving en god stund.

– Får bedre mat

Flere selskaper har vært innom og levert mat til sykehjemmet, men ingen har funnet det regningssvarende å fortsette med dette.

– Jeg har sagt ja, men vi har ikke tegnet kontrakt ennå. Kontrakten er på under ett år, men jeg får det til å gå rundt og utvider med en halv stilling. Så får beboerne bedre mat enn de har hatt i det siste, fastslår krovert Larsen.

Hadde to alternativ

Alfred Larsen leverte tilbud til kommunen med to valg. Det ene var at kommunen kunne få leie hans kjøkken hos Fjellprodukter for en fast månedlig sum og selv ansette kjøkkenleder og stå for vareinnkjøp og produksjon. Alternativ nummer to, som er det kommunen har valgt, er leveranse av varm mat i porsjoner med to leveranser hver uke.

– Vi leverer helst maten selv, for da får vi førstehånds informasjon om mat og mulig forbedringer som skal gjøres, skrev Alfred Larsen i sitt tilbud til kommunen.

Lavest pris

Da matleveringen til kommunen var lyst ut på Doffin, var det en svært streng leveringsbeskrivelse som skulle etterleves. Særlig gikk dette på produksjonen av samisk tradisjonsmat, blodmat, middag med innmat og flere typer fiskemiddager hver uke.

Thon hadde ikke kapasitet til å levere mat. Også studentsamskipnaden ble forespurt, men heller ikke de hadde anledning til å levere. Villmarkssenteret og Pitstop leverte tilbud, men kommunen valgte Alfred Larsen, som hadde lavest pris.