Norgesmesterskapet i poker har foregått i Dublin den siste uka. Blant 1.300 spillere fant man Sondre Andersen fra Alta.– Det har vært en utrolig morsomt opplevelse, oppsummere han.

Bygget seg oppNM var Andersens første store turnering og målet var å bli blant de 200 beste. – Jeg startet torsdag, med 30.000 sjetonger. Planen var å bygge seg opp og jeg visste at jeg måtte ha mellom 70.000 og 80.000 for å ha et greit utgangspunkt til fredag, forteller 21-åringen.

Etter noen nervepirrende timer, gikk han til middagspause med 65.000.– Da handlet resten av kvelden om å bygge seg opp. Da vi avsluttet klokka 02.30 natt til fredag, hadde jeg 75.000. Ettersom målet var å havne mellom 70.000 og 80.000, var jeg godt fornøyd med det, sier Andersen.

Satset altDa fredagen kom fikk 21-åringen er dårlig utgangspunkt.– De trekker bord og sete, og jeg fikk et dårlig sete. Jeg fikk 8. posisjon, noe som betyr at man sitter sist på bordet. Dermed har man dårlig oversikt over hva som skjer på de to første plassene, forklarer 21-åringen.Men etter flere timer i dyp konsentrasjon, kunne Andersen ta middagspause med 100.000 sjetonger.

– Etter pausen gikk det trått og til slutt visste jeg at jeg måtte gjøre noe. Så jeg spilte høyt for å få motstanderen til å kaste seg. Jeg bløffet og gikk all in med 60.000, forteller 21-åringen.– Da gikk hjertepumpa rimelig fort. Men han kastet seg og dermed kunne jeg dra inn en pott på over 100.000, fortsetter Andersen

Måtte hale ut tidenDa det var 150 spillere igjen, tapte 21-åringen en pott på over 80.000. Fra plass 144 ble det betalt ut pengepremier og Andersen visste at han måtte hale ut tiden for å forhindre at han gikk ut før det.– Jeg hadde 13.000 igjen ved 146 spillere. Med det jeg hadde da, hadde jeg bare klart meg to runder til, sier han.Arrangøren stoppet spillet for å telle og kom tilbake med beskjeden om at to til var ute.– Det var utrolig godt å vite at jeg var blant de 144 beste, sier Andersen, som da gikk all in med de 13.000 han hadde igjen.

Må ha dagen– Jeg hadde ikke overlevd flere runder uansett, sier han.Dermed ble det pengepremie på altaværingen, men Andersen ønsker ikke å si hvor mye han vant.– Jeg har ikke tapt noe på å være med, såpass kan jeg si, forteller han.For det handler ikke så mye om pengene, mener 21-åringen.– For meg handler det mest om konkurransen og jeg er veldig fornøyd med å ha kommet så langt i NM. Mange er med i 10 år uten å komme såpass høyt, sier Andersen, som kom lenger enn flere kjente navn innenfor poker.– Felix Steffensen for eksempel, som ble nummer to i VM, røk ut allerede på torsdag. Så man må ha dagen, slår Andersen fast.