– Sønnen min måtte ta buss fra Værnes til Tromsø. Men ettersom det ikke var noen andre som skulle lenger nord enn til Tromsø og det var fullt på alt av busser, må vi kjøre til Tromsø for å hente ham, forteller Ivar Heitmann.

– Forbanna og frustrertDa snøfall stengte hele Gardermoen i flere timer torsdag, skapte det store problemer for flytrafikken. Problemer som fortsatt skaper utfordringer for de reisende.– Det er jo ikke mulig å få tak i fly før til uka, forteller Heitmann, som ikke har så mye til overs for SAS, som sønnen skulle ha reist med fra Trondheim.

– Det har vært et komplett kaos og det har rett og slett ikke vært mulig å få tak i SAS, hverken på telefon eller via mail. I tillegg fikk sønnen min beskjed om at de hadde fly nok til å fly, men manglet crew. Da blir man både forbanna og frustrert, sier Heitmann, som håper å kunne time det slik at han får hentet sønnen på Nordkjosbotn og dermed slipper å kjøre helt til Tromsø.

Busses hjemHeitmanns sønn måtte altså ta buss fra Trondheim til Tromsø, mens andre altaværinger forbereder seg på en enda lengre busstur. I kveld kjører nemlig Arctic Tour fra Gardermoen til Alta, en tur på 22 timer.– Vi har ikke helt oversikt foreløpig over hvor mange som skal være med, men det er mange. Telefonen har ringt nærmest i ett, så det er tydelig at mange er strandet på Gardermoen. Og når de har fått beskjed om at første mulighet for å komme seg med fly til Alta er tirsdag, skjønner jeg at de er ivrige etter å bli med bussen, sier Ernst Rune Andersen i Arctic Tours.

Trafikken til og fra Gardermoen har gått noen lunde normalt lørdag, men fortsatt står en god del bagasje, anslagsvis 2.000 kolli, igjen etter de to foregående dagene.

UTEN EIEREN: Rundt 2.000 kolli står igjen på Gardermoen etter de siste dagers kaos. Foto: Therese Stabrun