I begynnelsen av mars gikk saken mot en 30-åring i Alta tingrett. Mannen var tiltalt for kjøring i ruset tilstand og for å ha brukt narkotika. Kjøringen fant sted tidlig en februar-morgen i 2013.

I dommen går det fram at mannen ikke møtte da retten ble satt 6. februar i år. Dermed baserte retten seg på avhør av mannen.

Følte seg ikke beruset

I avhøret tatt i februar 2013 erkjente mannen at han hadde kjørt bil den aktuelle natta. Mannen erkjente ifølge avhørspapirene også å ha brukt amfetamin to dager i forveien – men han forklarte også at han ikke følte seg beruset da kjøringen fant sted.

Blodprøve viste at han hadde klonazepam (legemiddel som blant annet brukes i behandling av epilepsi, men som også brukes som rusmiddel) i blodet tilsvarende en promille på 1,2. Det ble også funnet spor av metamfetamin og amfetamin. Men i og med at det ikke kunne utelukkes at mannen inntok noe av rusmidlene etter kjøringen legger retten til grunn en påvirkningsgrad på 0,5 i promille da kjøringen fant sted.

Betinget fengsel

Som følge av hendelsen ble han fratatt førerkortet. Men i tiltalen fremgår det at mannen både fortsette å kjøre bil og å ruse seg. I juli og oktober 2014 ble han tatt for kjøring uten gyldig førerkort. Og i november ble han tatt for narkobruk.

Mannen, som tidligere er straffet for flere tilfeller av brudd på legemiddelloven og ett tilfelle av promillekjøring, ble dømt til 30 dager betinget fengsel, samt en bot på 10.000 kroner. Han må i tillegg tåle tap av førerretten i 18 måneder.