Paret ville være smidig og spare samfunnet for utgifter. Derfor kjørte de privatbil da de måtte til sykehuset i Hammerfest med sitt syke barn. Det resulterte i at kvinnens far måtte legge ut på en 30 mils kjøretur for å hente bilen tilbake. Faren, Tommy Hæggernæs, fortalte Altaposten den smått utrolige historien tidligere denne uken:

– Min datter og svigersønn måtte til Hammerfest med barnet sitt i forrige uke. Fra legevakta i Alta kjørte de med egen bil til Hammerfest. Etter noen dager på sykehus i Hammerfest  ble de videresendt med fly til UNN. I dag må jeg kjøre sammen med en ekstra sjåfør fra Alta til Hammerfest for å hente bilen deres.

– Pasientreiser har ikke noe ansvar for at bilen må hentes i Hammerfest. Familien kan ikke få flyreise for én eller alle fra Tromsø til Hammerfest, for å ta med seg bilen hjem.  Det urokkelige svaret fra Pasientreiser er:  De bor i Alta, vi bestiller flyreise dit.  En bil i Hammerfest er ikke Pasientreiser sitt ansvar.

– Oppfordringen må være å ta drosje og ikke kjøre selv til Hammerfest. Er det rart vi vil ha sykehus i Alta?

– Utrolig firkantet

Bestefaren til det syke barnet mener historien er et skrekkeksempel på hvordan regelverket ikke bør forvaltes. Han vet fortsatt ikke om han får dekket utgiftene med å hente bilen i Hammerfest, men er ikke opptatt av eventuelt tapte penger. Han synes mest av alt det er skremmende lite smidighet i regelverket.

– Vi kontaktet Pasientreiser ikke bare én, men to ganger. Andre gangen for å forsikre oss om at det ikke var noen misforståelse og at Pasientreiser hadde forstått alt rett. Det hadde de, men regler var regler, sier Hæggernæs til Altaposten og legger til:

– Utrolig firkantet og provoserende.

Fortsatt på UNN

Den unge familien er fortsatt på sykehuset i Tromsø, men bilen er vel hjemme i Alta.

–  I en situasjon med sykdom og helseproblemer føles ting som dette ekstra tungt, understreker Tommy Hæggernæs.

Kan klage

Vi har forelagt saken for Finnmarkssykehuset. Gjennom kommunikasjonssjef Ivar Greiner har de kun følgende kommentar:

– Foresatte kan klage til leder av Pasientreiser i Finnmarkssykehuset, som kan vurdere saken.