Statens vegvesen sjekket 38 vogntog og tre busser under ukas kontroll ved Kivilompolo på finskegrensa.

– Åtte av førene hadde brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene og en fører kjørte på falskt sjåførkort, fem av disse førerne blir anmeldt til politiet og fire har fått skriftlige advarsler.

Fem av førerne ble pålagt hvile på stedet, sier Sten Kristian Berg ved kontrollseksjonen til Statens vegvesen.

Berg forteller at fire vogntogførere fikk reaksjoner for manglende vinterdekk eller for lite mønsterdybde på dekk, et vogntog manglet i tillegg kjettinger. Disse fikk til gebyrer på 8500 kroner.

– Det ble også gitt to gebyrer for manglende bruk av bilbelte, og manglende dokumenter.

Hovedtema for kontrollen der kun tunge kjøretøy er kontrollert, har vært rettet direkte mot trafikksikkerhet. Blant annet har vegvesenet sjekket at alle har vinterdekk og kjettinger, lastsikring, og vi har også kontrollert om førerne har forholdt seg til kjøre- og hviletidsregelverket, forteller Berg.

– Vi ser at det er mange brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene i denne kontrollen. Derfor kommer vi til å prioritere dette i våre kontroller i tiden fremover, da vi ikke aksepterer at noen kjører mere en det som er tillatt. Slike brudd som er avdekket går utover trafikksikkerheten, og det blir ulike konkurransevilkår blant transportørene da noen kjører ulovlig mer enn konkurrentene.