I går publiserte blogger Sanna Sarromaa et freskt innlegg på gd.no. Reisebrevet fra Nord-Norge ble delt en rekke ganger og fikk en rekke altaværinger til å gå amok på Facebook med sinte kommentarer.

På Facebook ble innlegget fra gd.no delt og kommentert flittig. Mange kommentarer var humoristiske, men de aller fleste var negative.

«Mulig dette ble for avansert for oss, at det bare er dere utlendinger som skjønner ironien...»

«At «søringer» kjenner lite til «Nord-Norge» er jo ikke noe nytt, men dette var i overmål lite reflektert, og dårlig begrunnet!»

«Langt unna, hva da? reise til andre steder i landet? «Hvis man får riktig godt betalt»... hmm, merkelige holdninger... »

«Nord-Norge er ikke det samme som å være i Alta undermilitærøvelse, og på badeland for å studere kjønnshår...»

– Idioter

– De er idioter alle sammen, sier Sarromaa om de som har kommet med negative reaksjoner på blogginnlegget fra hennes besøk i Alta.

– Hallo! Jeg er for nakenhet og kjønnshår. Det er nettopp det jeg skriver.  Det er nordmenn her nede som har problemer med dette, ikke oss finner og dere oppe i nord! Jeg har masse hår, jeg!

Hun er fast blogger på gd.no, nettavisa til Gudbrandsdølen Dagningen.

– Har jeg fått negative kommentarer? De fleste av de menneskene har nettopp ingenting positivt å bidra med – og dem bryr jeg meg ikke om. De som ikke har humor og ironi kan bare gå og sutre så mye som de vil uten at det gjør noe med meg. Jeg synes de er idioter, alle sammen, sier Sanna Sarromaa til Altaposten.

Hun har vært i Alta under Finnmarksløpet, fordi familien ønsket det. Besøket fant hun så spesielt at hun har skrevet en egen blogg om «dannelsesreisen» med sine «eksotiske opplevelser» som hun skriver.

Kjønnshårfokus

Etter tre kvelder på rad i Nordlysbadet, skriver Sanna:

«Ikke var de bare nakne, de hadde også kjønnshår! Full pakke! Ingen trimmings i Alta. Tenk så deilig! Her i sør kvitter alle kvinner under 30 år seg med det hele med tre ukers mellomrom.»

– Var det eneste positive med Alta at kvinnene i Nordlysbadet hadde kjønnshår og dusjet nakne?

– Alta har et herlig badeland og folk i badstua var kjempehyggelige. Jeg fikk også inn i helsikes god mat på Thon hotell Vica, men det jobbet jo finske kokker der, sier hun.

– Fikk du ellers gjort noe hyggelig i Alta?

– Jeg badet, badet og badet. Og så på alle disse hundene som kom i mål, forteller hun.

Reiser bare når hun får betalt

Sarromaa skriver at skal hun reise nordover må hun få ordentlig godt betalt for det.

«Denne gangen måtte jeg stille opp gratis, fordi jeg bor med flere kommende hundekjørere som drømte om å se Lars Monsen.»

Først minnet Alta henne om California, med sine lange avstander. Deretter:

«Etter hvert begynte Alta minne meg om Ukraina. På veien til hotellet passerte vi seks stridsvogner i full kamuflasje på E6.»

– Alta er langt unna, det er et geografisk faktum. Lillehammer er også langt unna og jeg hadde helst bodd mye nærmere sivilisasjonen, sier Sarromaa ærlig på telefon overfor Altaposten, på vei med toget inn mot Oslo.

Kommer tilbake?

Sarromaa er ikke helt sikker på om hun tør ta turen nordover igjen:

– Jeg har akkurat tjent så mange bonuspoeng på SAS at jeg kan få meg en gratistur til Alta. Kanskje jeg skal kaste meg på flyet. Men tør jeg? Er folk plutselig sinte på meg der oppe? Hvorfor i all verden? Hvis finnmarkingene er sinte på meg på grunn av denne bloggen, skjønner de virkelig ingenting. Hva slags idioter bor det der oppe? Jeg fikk et helt annet inntrykk. Jeg hadde jo en fin tur til Alta, jeg.