Klokka 10 i dag formiddag hadde debattleder Jarle Mjøen besøk av stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen (H), lege og tidligere stortingspolitiker Olav Gunnar Ballo (SV) og ordfører Laila Davidsen (H).

– Når helsesenteret nå skifter navn til «Alta nærsykehus» åpner det også for en helt annen måte å se på sykehusstrukturen i Finnmark. Helse Nord har definert hva et nærsykehus skal være, og mange mener dermed at Alta nå bør behandles på lik linje med klinikk Hammerfest og klinikk Kirkenes. Kritikerne mener på sin side at dette er med på å rasere et godt etablert sykehusmiljø i Hammerfest. Vi løfter nå denne saken inn for Fredagsdebatten, og både håper og tror at vi vil få belyst saken ytterligere, sier debattleder Mjøen.

– Spørsmålene vi stiller oss er om Alta har vunnet sykehuskampen, om Alta nå får et helsetilbud som en by med 20.000 innbyggere fortjener – og om «omveien» til Hammerfest sykehus med dette er historie.

Debattleder Mjøen tok i utgangspunktet sikte på å få med seg de to ordførerne i sykehusbyene i Vest-Finnmark, Alta og Hammerfest.

– Dessverre måtte Alf E. Jakobsen – som ytret et ønske om å delta – melde pass da han er på reise fredag. Men vi får med oss  både Laila Davidsen, Olav Gunnar Ballo og Frank Bakke-Jensen på denne utgaven av fredagsdebatten, sier Mjøen.

Debatten ser du i opptak i vinduet over.